Häät Hakalissa ja muuta draamaa

Kyliltä kartanolle draamakierros suuntautui toisena vuotena peräkkäin Hakalin työläiskaupuninosaan. Kierroksen kuluessa yleisö pääsi osallistumaan Hakalin työväentalolla vietettyyn hääjuhlaan, jopa sen juhlapotrettiin.

hääkuva

Muistot heräsivät eloon

Tänä vuonna kierrokselle osallistui kaikkiaan noin 150 henkeä. Tunnelmallisia hetkiä kokivat varsinkin Hakalin vanhat asukkaat, jotka myös jakoivat omia muistojaan kanssakulkijoille.

Yksi vanhoista muistelijoista oli lapsuutensa Hakalissa viettänyt, 88-vuotias Raili Pitkonen (kuvassa oikealla). Häntä huvittivat draamakierroksen kertomukset lasten kinasteluista ja kujilla juoksenteluista.

87-vuotias Pentti Forsman taittoi reitin pyörätuolilla poikansa työntämänä. Vanhat lauritsalalaiset saattavat muistaa Penttti Forsmanin huoltoaseman Luukkaanrinteen tienoolta.
Hakalin vanhan kaupan luona Forsman muisteli, miten hän neljävuotiaana sai esiliinansa taskuun karamelleja kaupasta. Tuo muisto on yksi varhaisimmista, mitä hän muistaa.

Hakalin työväentalolla Pentin mieleen palasivat akrobaattiesitykset, joita hän piti kaverinsa kanssa talolla. Vuonna 1946 järjestetyissä ohjelmallisissa iltamissa kaveruksilla oli kunnia esiintyä heti miss Suomen, Anja Kolan, jälkeen. Akkrobatian ja miss Kolan ohella ohjelmassa oli myös mustalaistanssijatar.

Hakalin tanssilavalla tuli myös tanssittua ja laulettua myöhemmin hyvinkin kuuluisaksi käyneessä seurassa. Pentin lisäksi laulukuorossa kuultiin mm. Martti Kainulaista ja Erkki Junkkarista.

Hakalin kätilön saunassa

Kierroksen aikana saatiin ihailla Hakalin pihojen kukkapaljoutta ja idylisiä kujia.

Vierailulla käytiin mm. kauppalankätilön pihapiirissä, minne saapui myös viimeisillään viimeisintään odottava äiti. Vaikka aikeena oli ollut päästä Kaukaan sairaalaan synnyttämään, saunamatka muuttuikin synnytysreissuksi.

Hakalin kätilön saunalla

Ja sieltähän se tuli, mustatukkainen kuopus, Hakalin kujille juoksentelemaan.

 

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s