Kyliltä Kartanolle Lauritsalassa jo kuudennen kerran

la_2008_avajaiset

(ENNAKKOTIEDOTE 14.8.2016)

Lauritsalassa 20.–21.8.2016 vietettävä Kyliltä kartanolle -juhla on vakiinnuttanut asemansa Lappeenrannan vuosittaisten kesätapahtumien joukossa. Kyliltä kartanolle mennään nyt jo kuudetta kertaa Lauritsalan kartanon maisemissa. Etenkin perheet ovat ottaneet tapahtuman omakseen. Viime vuosina kävijöitä on ollut viikonlopun aikana reilusti yli 2000. Suosiota on siivittänyt lapsiperheille järjestetty ohjelma.  Kyliltä kartanolle -tapahtuman kohokohta on perinteisesti draamakierros, joka toisena vuotena perättäin ammentaa Hakalin työläiskaupunginosan asukashistoriasta.

Tapahtumaviikonlopun avajaisia vietetään lauantaina 20.8. kello 10. kartanon navetan edustalla. Avajaisissa julkistetaan jälleen vuoden lauritsalalainen.

Avajaisten jälkeen alkavat yhdistysten mölkkyhaastekisa (klo 11. alkaen) sekä navetan ylisillä järjestettävä toritapahtuma (klo 10 – 15).

Ohjelmaa lapsiperheille

Lauantaipäivänä on tarjolla paljon lasten ohjelmaa.. Kartanon maisemissa järjestetään mm. lasten omat keppihevosravit. Lasten mukana raveihin toivotetaan tervetulleeksi lasten omat keppihevoset. Edellisten vuosien tapaan näytteille saadaan lampaita, kaneja, kissoja ja koiria sekä ponit poniratsastusta varten. Myös perinteiset työnäytökset kiinnostavat lapsiperheitä. Kartanon pajasta kuuluu tänäkin vuonna sepän vasaran kilke.

Lauantaipäivän päättävät navetan ylisillä järjestettävät tanssit (klo 20.‒24.) orkesterin Jonni Takala & Jamifox tahdittamana.

Musiikkia ja draamaa

Sunnuntaiaamuna järjestetään ylisillä perinteinen kartanokirkko (klo 10.) sekä kirkkokahvit Kesäkahvilassa. Kirkkomusiikista vastaa tänä vuonna kansanmusiikkiyhtye Kipinä.

Musiikkia kuullaan myös sunnuntai-iltapäivänä (klo 15.) kartanon salissa järjestettävässä konsertissa. Musiikkia Kartanolla -konsertissa esiintyvät Seda Margarjan, viulu, Irma Pylsy, piano, Maria Kuusiniemi, laulu. Konserttiin on vapaa pääsy, mutta kuulijoita saliin mahtuu rajoitettu määrä. Konsertin vapaaliput jaetaan siksi ennakkoon Kesäkahvilasta.
Maalaistori ja käsityöläismarkkinat jatkuvat sunnuntaina kartanokirkon jälkeen navetan ylisillä.

Sunnuntain draamakierrokset suuntautuvat nyt toisena vuotena peräkkäin Hakalin pikkukujille. Kierrosta ja sen tapahtumia on uusittu jonkin verran viimevuotisesta. Kierroksen tapahtumapisteet on sijoitettu lyhemmän reitin varrelle. Tänä vuonna mukana on myös musiikkia.
Draamakierroksella muistellaan Hakalin rakentamisen historiaa, joka vertautuu Tampereen Pispalan rakentamiseen.  Vähävaraiset, säästeliäät tehdastyöläiset rakensivat kokonaisen omaleimaisen asuinalueen. Perinnetiedon ja Kaukaan historian mukaan Hakalin mökit rakennettiin laudoista ja lankuista, joita sahatyöläiset saivat isännöitsijän luvalla kuljettaa päivän päätteeksi pyörällään rakennustyömaalleen.
Draamakierroksen tekstit ovat kirjoittaneet Kaisu Lahikainen ja sen ohjaavat Sirkka Kaksonen ja Pia Lempinen.  Rooleissa nähdään harrastajanäyttelijöitä. Kierroslähtöjä on tänäkin vuonna neljä Klo 12., 13., 14. ja 15.).

Kyliltä kartanolle on kuudetta kertaa järjestettävä koko perheen tapahtuma, jonka toteuttavat yhteistyössä Lauritsalan alueen asukasyhdistys, Lauritsala-seura, Lauritsalan Kartano sekä useat muut alueen yhdistykset ja toimijat.  Tapahtuman yhteisöllisyyden vuoksi siitä on kehittynyt entisen kauppalan perinteitä ylläpitävä kansanjuhla, jossa vaalitaan Lauritsala-henkeä.

Lisätietoja ohjelmasta ja kuvia tapahtumasta löytyy sen kotisivulta: http://kyliltakaratanolle.com

 

Ohjelma: Kylilta_kartanolle_2016

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s