Yhteisöhengen nostatus palkittiin seuran synnyinsijoilla: Liiga-SaiPa on Vuoden lauritsalallainen 2014

Lauritsalan kartanolla juhlitaan viikonvaihteen 29.8.–31.8. 2014 aikana Kyliltä kartanolletapahtumaa. Neljättä kertaa järjestettävän tapahtuman teemana on tänä vuonna ”Yhteisössä on voimaa”.  

Yhteisöllisyys ja yhteishengen nostattaminen olivat myös keskeisiä perusteita siinä, että perjantain avajaisissa Liiga-SaiPalle luovutettiin 2014 vuoden lauritsalalaisen tunnusmitali.  Tunnustuksen, pronssisen Lauritsalan kauppalan juhlamitalin vuodelta 1966, otti vatsaan SaiPan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi, joka piti myös avajaisten juhlapuheen.

Vuoden lauritsalalainen saipa Riku Kallioniemi puhe 50 pros

Lauritsala-seuran puheenjohtaja Anne-Maija Laukas korosti SaiPan täyttävän kaikki vuoden lauritsalaliselle annetut kriteerit erinomaisella tavalla. Lauritsala-seuran päätös oli täysin yksimielinen ja selvä, koska parempaa esimerkkiä yhteisöllisyydestä ja me-hengen nostattamisesta on vaikea löytää.

vuoden lauritsalalainen on alueella asuva tai toimiva tai täältä lähtöisin oleva henkilö tai ryhmä, joka on vuoden aikana tuonut Lauritsalaa ja myös Lappeenrantaa positiivisella tavalla esille.

 SaiPan historia on osa Lauritsalan historiaa

 Saimaan Pallo urheiluseura, nyttemmin Liiga-SaiPa Oy, perustettiin vuonna 1948 Lauritsalassa, missä SaiPan toiminta keskittyi ensimmäisten vuosien ajan jääpalloon ja jalkapalloon. Jääkiekkoa SaiPassa on pelattu talvesta 1954 lähtien. SM-liigassa, Suomen ylimmällä sarjatasolla SaiPa on pelannut yhtäjaksoisesti kaudesta 1996–1997 lähtien. Erityisesti pelikaudella 2012–2013 SaiPan Meidän Pojat kohosi koko maakunnan yhteisölliseksi ilmiöksi.

 Illan juhlapuhuja Riku Kallioniemi korosti joukkueen juuria ja yhteisöllisyyttä joukkueen voimavarana: SaiPa on lähtöjään vahvasti lauritsalalainen ja kaukaalainen joukkue. Kaukaan tehtaan merkitys oli huomattava, kun se tarjosi pelaajille työpaikkoja, siellä tehtiin mailoja ja yövuoron miehet hoitivat myös Kaukaan montun kentän jäädytystä.” 

Nykyinen SaiPa on monenlaisten yhteisöjen koti, toimitusjohtaja muistutti. Liiga-Saipa Oy on nyt yli 50 ihmistä työllistävä yhtiö. Viime kaudella edustusjoukkueen otteluita kävi katsomassa yli 150.000 katsojaa. Jokainen ottelu televisioidaan ja joukkuetta seuraa sitä kautta miljoonia katsojia. Internetin välityksellä SaiPalla on yli 26.000 Facebook-fania.

 Kallioniemi näkee suurten yhteisöjen keskellä kuitenkin yksittäisen ihmisen merkitysksen: ”Minulle on henkilökohtaisesti mieleen jäänyt kohtaaminen tapahtui Kaukaan R-kioskilla, jossa mukava mummo (tappion jälkeisenä) lauantai-iltana lottokuponkia jättäessään nykäisi minua hihasta ja kuiskasi, että ”jos mie saan seittemän oikein niin myö hommataan se ykkössentteri”

lauritsalamitali

 Yhteisöllisyyden juhlinta jatkuu

Sateen suojassa kartanon Ylisillä pidettyyn avajaistilaisuuteen osallistui noin sata henkeä. 

Avajaisissa kuultiin myös useita musiikkiesityksiä. Avajaiset avasi Hannu Sopasen juhlafanfaari sekä hymni Lauritsalalle.
Juhlassa kuultiin myös Lauritsalan eläkkeensaajien kuoroa.

DSC_0544DSC_0561

 Kyliltä kartanolle jatkuu koko viikonlopun ajan  Lauritsalan Kartanon pihapiiriissä ja kartanon Ylisillä, mihin  kokoontuvat maalaistorimyyjät, käsityöläiset sekä vanhojen tavaroiden kauppiaat.  Ohessa järjestetään myös työnäytöksiä. Kartanon päiväkodin pihalla käydään kyläyhdistysten välinen mölkkyturnaus.

 Sunnuntain 31.8. ohjelmassa on perinteeksi muodostunut kartanokirkko (kello 10.00 alkaen) vanhan navetan Ylisillä sekä kirkkokahvit Kartanon Kesäkahvilassa.  Kyliltä kartanolle  ohjelma on tapahtuman  kotisivuilta osoitteessa www.kyliltakartanolle.com .

Lisätietoja: Lauritsala-seuran puheenjohtaja, Anne-Maija Laukas, puh: 040-5190107

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s